Advertising

Trots op ons werk en onze opdrachtgevers.

Natuurlijk zijn we trots op het werk dat we hier tonen. Het geeft een beeld van ons anders denken door de jaren heen. Van het verlaten van platgetreden paden. Het vinden van nieuwe wegen. En vooral: verder willen denken. Daarbij staat het originele idee altijd centraal. Altijd gebaseerd op ons motto: Keep it simple and stupid.
Maar we realiseren ons goed dat ons werk mede tot stand kwam door het lef en de overtuiging van onze opdrachtgevers. Zij moeten er immers rotsvast in geloven. En de mogelijkheden beschikbaar stellen om concepten daadwerkelijk uit te voeren. We zijn daarom zeker ook trots op hen.

Hoe een pieper het gezicht van Philips veranderde

Philips vroeg ons hoe we haar Personen Oproepsysteem konden (her)introduceren bij MKB Nederland. Het liefst op een creatieve manier…

Na een dagje flink brainstormen hadden we de oplossing: de Piepermailing. Vele duizenden ondernemers in het land ontvingen een intrigerende doos met, jawel, een aardappel erin. De pieper was tenslotte een optimale verwijzing naar het product.

Met een respons van ruim 25% en een bovengemiddelde conversie stak deze dm-campagne met kop en schouders boven andere mailpieces uit. Dat viel ook de jury’s van diverse marketing- en reclamecontests op. We wonnen er o.a. een Gouden Brief en een prestigieuze marketingprijs mee.

Hoe je van ‘n stukje grond een ecologisch paradijs maakt

Waar anders denken toe kan leiden, bewijst Florens Resort bij Interlaken (Zwitserland). Daar, op één van de fraaiste stukjes grond aan de fabelachtig mooie Brienzersee, verwacht dit luxe ecologische park in 2022 haar eerste gasten te verwelkomen.

Wij bedachten en realiseerden (in nauwe samenwerking met de CEO van dit project) zo ongeveer alles. Van naam, positionering en branding tot aan de ondersteuning van de sales. On- en offline. Het gehele project omvat 155 schitterende chalets en huizen, exclusieve restaurants en meerdere zwembaden. Dit alles energieneutraal aangelegd en gekoeld met water uit het meer. Op het water, vanuit de eigen jachthaven uitsluitend toegankelijk voor elektrische boten, waant men zich straks in een ecologisch paradijs.

Een plaatje zegt meer dan 1000 woorden. Ontdek het zelf en ga naar www.florensresort.com

Hoe een tandpasta een oeroud middel introduceerde

Zendium vroeg ons te bedenken hoe we haar nieuwe tandpasta met natuurlijke enzymen succesvol konden introduceren en communiceren.

Omdat enzymen bijdragen aan de ‘verdediging’ tegen aanvallen op het gebit, kwamen we als thema al snel op de oermens. Deze had geen last van cariës omdat er veel enzymen in zijn voedsel zaten. Onze campagne bestond uit een aandachttrekkende display (fors en krachtig oermens), ondersteund door alle mogelijke activiteiten. Zoals sampling door promoteams die geheel waren uitgedost als oermensen.

De introductie heeft ruimschoots voldaan aan alle verwachtingen. En daarmee was Zendium -net als wij- zeer voldaan.

Hoe discounters meer kleur kregen

Een internationale discounter vroeg ons een nieuw merk parfum te introduceren met een onderscheidende performance.

We bedachten de merknaam Colorful People. En ontwikkelden voor de 2 mannen- en 4 vrouwenparfums niet alleen de luxe flessen, maar ook de zeer opvallende blisterverpakkingen. Regelrechte collector’s items op thematisch gebied waren onder meer de geuren Colorful Berlin, ter ere van 25 jaar Duitse hereniging, en Colorful Venedig, ter ondersteuning van de Italiaanse weken.

Het kleurrijke resultaat? Zes keer per jaar ontvingen alle deelnemende Europese filialen een display met 30 flessen à 100 ml. En zes keer per jaar was het parfum binnen 72 uur uitverkocht!

Hoe de populariteit van Red Bull een vlucht nam

‘Red Bull gives you wings.’ Iedereen kent die slogan. De vraag van de opdrachtgever was alleen: hoe geef je hem meer inhoud? En hoe kun je de merkidentiteit ondersteunen en uitbouwen?

Onze oplossing: Cliff Diving! We organiseerden een tour langs een groot aantal wereldsteden waarbij sporters van spectaculaire hoogtes (soms wel 29 meter) richting water sprongen… De ultieme beleving van ‘gives you wings’…

Het resultaat van de events was extreem: onvoorstelbaar veel TV-exposure. Een massale publieksopkomst. En een geweldige verkoop van merchandise die alle kosten dekte.