Wat
ons
opvalt…

Opvallers
Field Sales
is de
springplank
voor
commerciële
talenten.

Van bijbaan bij Opvallers naar fulltime job bij Chubb!

09/09/2021

Een baan bij de grootste verzekeraar ter wereld, dat lijkt ver weg, maar het is Yannick gelukt.

Hij begon met een bijbaan bij Opvallers waarbij hij koffiezetapparaten voor Siemens (BSH) verkocht op de winkelvloer van de MediaMarkt. Hij had het hier zo naar zijn zin dat hij besloot te solliciteren als scriptiestudent bij Opvallers. Yannick heeft zich niet alleen tijdens deze stage bewezen, maar ook tijdens zijn studie: hij won namelijk de Sales Challenge van Avans Hogeschool. Binnenkort vertrekt hij naar Noorwegen voor The European Sales Competition. Dankzij al deze successen heeft Yannick een springplank naar een mooie toekomst weten te creëren: een fulltime job bij Chubb!

Chubb is de grootste verzekeraar ter wereld. Zij werken onder andere voor verschillende telecomaanbieders waarbij telefoontoestellen worden verzekerd. Het percentage afgesloten verzekeringen moet omhoog en daarvoor werd Opvallers Field Sales ingeschakeld. Werving en selectie werd opgestart en daar kwam Yannick in beeld. Hij was zijn scriptie aan het schrijven bij Opvallers en een collega van Field Sales vroeg of deze opdracht niks voor hem zou zijn. Het balletje ging rollen en per augustus 2021, is Yannick fulltime onderweg als sales coach om medewerkers van telecomwinkels te coachen.

Yannick rijdt van Groningen tot Limburg en focust zich op het overbrengen van kennis om de verkoop van de verzekeringen te stimuleren. Concrete doelstellingen zijn hierbij leidend en ieder succes wordt gevierd.

“Je hebt helemaal gelijk, we moeten verzekeringen gaan verkopen, kun jij ons een training komen geven zodat we weten hoe het werkt?” – Reactie van een clustermanager

Het allerleukste aan deze job als sales coach vindt Yannick het contact met veel verschillende mensen: hij schakelt dagelijks met Shopmanagers, maar ook met Cluster- en Regio Managers. Ook het feit dat hij veel onderweg is en de vrijheid krijgt om zijn eigen planning samen te stellen, geeft hem energie. Tot slot zorgen de concrete sales doelstellingen voor de nodige uitdaging om de resultaten en daarmee het project naar een hoger niveau te tillen!

“Mijn eerste training geven was een groot succes, hier ben ik dan ook erg trots op!”

Yannick is super enthousiast over zijn job. “Het is toch een ander soort baan dan voorheen bij de MediaMarkt. Het is nu geen studentenbaan meer en je moet communicatief en commercieel sterk in je schoenen staan. Vanuit een doelstelling zien waar kansen liggen én mensen mee krijgen in je verhaal, dat zijn mooie uitdagingen”.

Opvallers is dé matchmaker tussen organisaties en commerciële talenten zoals Yannick. Ben je benieuwd geworden naar meer of kunnen wij iets voor jou betekenen? Neem dan een kijkje op onze Field Sales pagina.

Meer weten

Renee van der Westen